nieuws

Geveke winnaar Sijthoff-prijs

bouwbreed Premium

Geveke heeft de Henri Sijthoff-prijs gewonnen voor de beste financiële verslaggeving in het jaar 1999. Behalve deze small-capper heeft ook midcapper groothandelsbedrijf Bührmann de prijs gekregen.

De Sijthoff-prijs wordt sinds 1954 jaarlijks door het Financieele Dagblad ter beschikking gesteld aan twee ondernemingen die zich positief hebben onderscheiden door hun financiële berichtgeving. De prijs bestaat uit een replica van het beeldje van een krantenlezende man van beeldhouwer Pieter d’Hont. Vooral bij de kleine beursfondsen had de jury het moeilijk, aangezien een aantal bedrijven jaarverslagen van ongeveer gelijk niveau had gepubliceerd. Uiteindelijk kwam Geveke als beste uit de bus. Met name de toegankelijkheid van het jaarverslag en de duidelijke numerieke toelichting sprak de jury aan. Kritiek had de jury wel op de beperkte informatie over de bezoldiging van bestuurders en de onduidelijke optieverslaggeving.

Reageer op dit artikel