nieuws

Betonfabrikant niet meer buitenspel

bouwbreed

De ergernis van de Veendammer betonfabrikant W. Huitema is weggenomen na een gesprek met de gemeente Veendam.

Huitema verweet de gemeente hem buitenspel te zetten bij grote orders. Daarop ondernam de boze fabrikant een opvallende actie en deponeerde vorige week uit protest een aantal pallets met betonklinkers voor de deur van het gemeentehuis. Slechts na de toezegging dat er een gesprek zou volgen beëindigde de getergde fabrikant zijn ludieke actie. Dat gesprek heeft inmiddels plaats gevonden en beide partijen spreken van “een constructief onderhoud.” Aan de kant van de gemeente namen wethouder F. Muurman en gemeenteambtenaar T. Wever de ergernis van de verbolgen directeur weg. Volgens Wever was het gewoon tijd de eerder gemaakte afspraken weer eens tegen het licht te houden. Beton Industrie Veendam vestigde zich drie jaar geleden met een uiterst moderne fabriek in de Oost-Groningse gemeente. Wever: “We hebben Huitema duidelijk gemaakt dat hij net zo goed als anderen aan ons kan leveren. Maar niet op voorhand.” De betonfabrikant voelde zich als ‘leverancier om de hoek’ gepasseerd bij de inrichting van het centrum en het nieuwe Aquapark in Veendam. Huitema heeft nu weer vertrouwen in de gemeente.

Reageer op dit artikel