nieuws

Beslag op grond Saendelft blijft

bouwbreed Premium

Icas Exploitatie Consultants en het daaraan gelieerde Cete Inframanagement handhaven het beslag op een deel van de bouwgrond in de Zaanse nieuwbouwwijk Saendelft. Wel is met de gemeenschappelijke exploitatiemaatschappij GEM (samenwerkingsverband van gemeente en bouwers) een afspraak gemaakt over beslag op een ander terrein.

Aanvankelijk blokkeerde Icas de overdracht van de grond onder zeshonderd woningen die al in aanbouw zijn. Dat was reden voor de GEM een kort geding aan te kondigen. Deze rechtszaak is ingetrokken na overeenstemming over een nieuw beslag op nog onbebouwd terrein. Icas en GEM twisten over de betaling van een bedrag van zeker 1 miljoen gulden. Het bureau, dat verantwoordelijk was voor de voorbereiding van civieltechnische werken, werd in mei aan de kant gezet. De infrastructuur in de wijk blijkt vele fouten te vertonen. Betrokken partijen willen niets zeggen over de verdere afwikkeling van het geschil.

Reageer op dit artikel