nieuws

Benzinelucht oorzaak ziekte werknemers

bouwbreed

Een hoge concentratie van benzine is er vrijwel zeker de oorzaak van dat ongeveer tien werknemers drie weken geleden tijdens het afgraven van grond in een pakhuis in Gorinchem ziek zijn geworden. De vluchtige stoffen kwamen vrij tijdens graafwerk en veroorzaakten klachten als duizeligheid, misselijkheid en hoofdpijn.

Onderzoek van de gemeente heeft uitgewezen dat de verontreiniging met olieproducten plaatselijk ernstiger is dan verwacht. Vooral de concentratie van vluchtige stoffen uit benzine is in het pakhuis zo hoog dat dit de klachten van de arbeiders kan verklaren.

Hoewel het vrijwel zeker is dat de benzine de gezondheidsklachten heeft veroorzaakt, laat de gemeente de grond ook analyseren op de aanwezigheid van bestrijdingsmiddelen. Die lagen in het verleden in het pakhuis opgeslagen. De uitkomsten van dit onderzoek zijn naar verwachting volgende week bekend.

Reageer op dit artikel