nieuws

Zorgen over beursbezoek

bouwbreed

De organisatie van de Internationale Bouwbeurs die van 5 tot 10 februari in de Jaarbeurs Utrecht wordt gehouden, rekent op zo’n 100.000 bezoekers. Maar volgens beursmanager A. Wisgerhof zal het nog een hele toer worden dat aantal binnen de poorten te krijgen. “Ik zie bij alle technische beurzen een teruglopend bezoekersaantal. Bedrijven hebben het tegenwoordig te druk om nog een vakbeurs te bezoeken.”

Groot, groter, grootst gaat ook dit keer op voor de Internationale Bouwbeurs in Utrecht. Onder de slogan ‘Ontmoet de hele bouwwereld in Utrecht’ presenteren elfhonderd exposanten zich. Gedurende zes dagen is 62.000 vierkante meter vloeroppervlak voor de beurs ingeruimd. “Over belangstelling van de zijde van exposanten hebben we niet te klagen”, zegt Wisgerhof. “We werken nog steeds met een wachtlijst van bedrijven die zich graag op deze beurs willen presenteren.” De zorgen van Wisgerhof liggen meer op het vlak van de bezoekers. De goeddraaiende economie draagt er volgens hem aan bij dat bedrijven die vroeger met twintig man naar een beurs gingen nu nog maar één persoon sturen of in het slechtste geval de beurs helemaal links laat liggen. “We gaan de exposanten daarom op het hart drukken alles uit de kast te halen om relaties naar Utrecht te lokken. Daar zijn wel bepaalde technieken voor. Denk maar aan bijvoorbeeld zoveel mogelijk afspraken op de beursvloer plannen.” Volgende week worden de exposanten over deze technieken bijgepraat in de Efteling op Kaatsheuvel. “We zullen hen daar zeker op het hart drukken dat het beursbezoek in deze tijd geen automatisme is.” Alle hallen van de Jaarbeurs worden voor de beurs in gebruik genomen. Daarnaast wordt op het parkeerterrein het grootste tijdelijke paviljoen van Nederland neergezet. Hierin krijgen vooral het bouwmaterieel en gereedschappen een plek. Bouwmaterieel dat in de editie van twee jaar geleden nog een afzonderlijke beurs was is nu in zijn geheel opgenomen in de Internationale Bouwbeurs.

Looproute

Liefhebbers van de digitale snelweg kunnen hun hart ophalen. Via de website (www.Bouwbeurs.nl) kan thuis al een looproute worden uitgestippeld. “Hierdoor is verdwalen of eindeloos zoeken naar een bedrijf verleden tijd”, benadrukt de beursmanager. Net als in 1999 wordt een pendelbussysteem vanaf het Veemarktterrein naar het beurscomplex ingezet. Van deze parkeer- en vervoervoorziening kan gratis gebruik worden gemaakt. In deze bereikbaarheidsoperatie wordt nauw samengewerkt met de gemeente Utrecht, Rijkswaterstaat Directie Utrecht, het Traffic Information Center en de verkeerspolitie Utrecht.

Reageer op dit artikel