nieuws

Remkes: huurstijging maximaal 3,8 procent

bouwbreed Premium

De huurprijzen van woningen mogen wat staatssecretaris Remkes (volkshuisvesting) betreft volgend jaar zomer met maximaal 3,8 procent omhoog gaan. Hij bespreekt dat voorstel morgen in het kabinet.

Remkes wil daarmee het huidige huurbeleid doorzetten. In februari was hij na veel gesteggel met de Tweede Kamer uitgekomen op datzelfde percentage. De staatssecretaris verwacht dat de gemiddelde huurprijzen volgend jaar met 2,5 procent zullen stijgen. Dat percentage is gelijk aan het inflatiecijfer dat het Centraal Planbureau voor 2001 heeft voorspeld. Een maximumstijging van 3,8 procent blijft evenwel noodzakelijk, vindt Remkes, omdat woningcorporaties en andere verhuurders de mogelijkheid moeten behouden bepaalde woningen meer dan gemiddeld in prijs te laten stijgen. Het nieuwe huurjaar gaat in op 1 juli 2001.

Reageer op dit artikel