nieuws

Nieuw bezwaar tegen uitbreiding Martinihal

bouwbreed

De Prins Bernhardhoeve in Zuidlaren heeft opnieuw bezwaar aangetekend tegen het nieuwe bestemmingsplan voor de uitbreiding van de Martinihal in Groningen. Eerder werd de bouw geruime tijd stilgelegd, nadat de Prins Bernhardhoeve bezwaar had gemaakt tegen de door de gemeente Groningen afgegeven bouwvergunning.

Via de Raad van State werd dat laatste onlangs weer ongedaan gemaakt. Daarop stelde de gemeente Groningen snel een nieuw bestemmingsplan vast en gaf op grond daarvan een bouwvergunning af, waarna de nieuwbouw kon worden hervat. Het nieuwe protest van de Prins Bernhardhoeve komt op een moment vlak voor het aflopen van de officiële bezwaartermijn. De handelwijze van Zuidlaren sluit aan bij de eerder gedane aankondiging dat de Prins Bernhardhoeve er alles aan zal doen de uitbreiding van de Martinihal tegen te werken. Zuidlaren is faliekant tegen de uitbreiding in Groningen en beschouwt de voor het bouwproject aangevraagde Europese subsidie als onrechtmatig. Daardoor zou sprake zijn van oneerlijke concurrentie. Vooralsnog loopt het werk aan de uitbreiding van de Martinihal door het nieuwe bezwaar geen extra vertraging op.

Reageer op dit artikel