nieuws

Miljoenenschade door loslatende tegels

bouwbreed Premium

In het Hanzebad in Zwolle is voor de derde keer in drie jaar tijd ernstige schade aan tegels ontstaan. Een groot aantal tegels rond het bad laat los.

De herstelwerkzaamheden gaan naar schatting 1,5 miljoen gulden kosten. Enkele jaren geleden lieten de tegels aan de wand van het zwembad voor het eerst los. De totale kosten bedroegen toen zo’n 800.000 gulden. Het conflict met de aannemer over betaling van de kosten leidde toen tot een arbitragezaak, die recentelijk deels in het nadeel van de gemeente werd beslecht. De plaatselijke GPV-fractie heeft vragen gesteld over de tegelproblematiek. Volgens de partij was verantwoordelijk wethouder E. den Bult al een half jaar op de hoogte van de meest recente problemen. De wethouder ontkent dit.

Reageer op dit artikel