nieuws

Fries bouwt in Saint-Tropez

bouwbreed Premium

Projectontwikkelaar Rimag Beheer uit Leeuwarden laat bij de Zuid- Franse badplaats Saint-Tropez in totaal 173 luxueuze bungalows bouwen. De prijs van de woningen varieert tussen de 1,6 en 8 miljoen gulden.

Met de bouw is een bedrag gemoeid van circa 275 miljoen gulden. Directeur J. Riedstra van Rimag was al langere tijd betrokken bij de bouwplannen, die dateren van 1990. Zweedse investeerders kregen toen toestemming voor het realiseren van 460 bungalows, maar na protesten van de plaatselijke milieubeweging kwam de bouw stil te liggen. Na een jaren durende juridische strijd, waarbij de Zweden failliet gingen, bereikten de resterende investeerders een compromis. “We hebben het plan drastisch moeten afslanken”, vertelt Riedstra, die zelf een deel van het jaar in Saint-Tropez woont. Met zijn maatschappij nam hij eerder dit jaar een belang van ruim zestig procent in het project.

Reageer op dit artikel