nieuws

Brabantse Opstalan altijd al een gewilde onderneming

bouwbreed Premium

Opstalan is een een gewilde onderneming. De afgelopen jaren hebben zeker drie prominente bouw- en aanverwante bedrijven pogingen ondernomen de Oisterwijkse onderneming in te lijven.

Langskwamen de Rotterdamse bouwer TBI, technische dienstverlener GTI uit Bunnik en de Amstelveense bouwer en baggeraar Ballast Nedam. Om uiteenlopende redenen liepen de onderhandelingen spaak. Voor Opstalan betekent de overname een belangrijke stap in de continuïteit van de ontwikkeling van het bedrijf. Binnen IBC meent Opstalan zijn marktleiderschap in isolerende bouwmaterialen verder uit te kunnen bouwen en de organisatie verder te kunnen professionaliseren. Het 35 jaar oude Opstalan was tot voor kort een puur familiebedrijf. Nog maar pas geleden trok eigenaar-directeur C.A.P. van Opstal zich terug. Hij werd opgevolgd door ing. W. Zweers. De van Shell Services International afkomstige marketing-manager is nu algemeen directeur. Van Opstal heeft nu een passend(e) huis(moeder) voor zijn geesteskind “, zegt Zweers. “IBC is een jonge en dynamische club met een cultuur en mentaliteit die goed bij ons past.” Opstalan zette dit jaar zijn eerste schreden op Internet (www.opstalan.nl). Het bedrijf ontwikkelde ook als eerste in de eigen branche polyurethaan dak- en gevelsystemen; milieuvriendelijker en bestendiger materiaal dan wat gangbaar was in de sector. IBC verwacht met de kennis en kunde die Opstalan nu inbrengt, sneller te kunnen groeien (met name in de sector handel en industrie) en door het aanbieden van ‘totaalconcepten’ aantrekkelijker te worden voor opdrachtgevers. Met de verwerving van dak- en gevelsystemen heeft de Bossche bouwer en vastgoedonderneming, op infrastructuur na, alle bouwdisciplines in huis. IBC-bestuursvoorzitter Bemelmans verwacht veel van de synergie tussen Opstalan en de beton-, staal- en timmerbedrijven van IBC, met name op het gebied van prefabricage. Industrieel bouwen zal in de visie van de Bossche onderneming in de nabije toekomst steeds belangrijker worden.

Reageer op dit artikel