nieuws

Zandbak

bouwbreed

Waarom is er een tekort aan bouwvakkers? “Omdat we kinderen leren dat spelen in de zandbak en iets vormen met je handen niet goed is voor je latere ontwikkeling. Ook wij zien onze kinderen liever als toekomstige professor of jurist dan als iemand die in de bouw werkt.” Dixit: AVBB-voorzitter Brinkman.

Het is tragisch dat zijn kinderen niet in de zandbak mochten spelen. Maar dat is prive en doet niet ter zake. Wel van belang is dat de voorman van de bouw hoopt dat zijn kinderen niet de bouw in gaan. Hij kijkt dus neer op zijn eigen branche.

Geachte aannemers, zet hem af of stuur hem weg. Alsnog de zandbak in. Hij moet leren dat de bouw een waardig ambacht is. Beter een goede leerling-timmerman dan zo’n verwend studiehuis-type met twee linker handen. Je hebt meer aan een praktische opzichter dan aan een praatjesmakende voorzitter.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels