nieuws

New York lonkt naar Spelen

bouwbreed

Burgemeester Giuliani van New York wil een nieuw indoor- outdoorcentrum realiseren dat geschikt is voor sportwedstrijden, conventies en concerten. “Onze stad heeft faciliteiten nodig voor minstens 100.000 mensen.

Madison Square Garden kan er maar 20.000 herbergen.” Hij heeft al een locatie op het oog: het oude spoorwegcomplex aan Manhattans West Side ter hoogte van de 34ste Straat. De buurt staat echter op stelten. “Giuliani is een onverantwoordelijke fantast als hij in deze overvolle stad faciliteiten wil bouwen die bedoeld zijn voor de Olympische Spelen, want daar gaat het hem eigenlijk om”, zegt David Barram, woordvoerder van een alliantie van protestgroepen. Giuliani ontkent niet dat Olympische Spelen in New York een ‘aanlokkelijk perspectief’ zou zijn, maar hij benadrukt dat de stad in het algemeen behoefte heeft aan mogelijkheden om grote evenementen te organiseren. Intussen noemt Brook Kopsick, woordvoerster van New Yorks eigen Olympische Comité, de plannen van de burgemeester “perfect in lijn” met de plannen van het Comité. Barram belooft intussen een “harde strijd om deze onzin te voorkomen”.

Reageer op dit artikel