nieuws

Maastricht claimt een miljard gulden

bouwbreed

De gemeente Maastricht claimt een miljard gulden subsidie bij het Rijk om de komende jaren grote projecten te kunnen uitvoeren. Het gaat om plannen die het Rijk graag gerealiseerd zou zien op het gebied van het grotestedenbeleid en ruimtelijke ontwikkeling.

Volgens de gemeente kan het niet zo zijn dat zij en private investeerders de ambitie van het Rijk moeten bekostigen. Maastricht krijgt wel een bijdrage uit de pot Grotestedenbeleid, maar die is volstrekt onvoldoende, meent B en W. Maastricht heeft de komende jaren tal van grote projecten op stapel staan, zoals de A2-stadstraverse, de Noordwest Entree, het gebied rondom Markt en Maas. Het college wil zelf ook een behoorlijke bijdrage leveren. Zo wil het gemeentebestuur een deel van de opbrengsten uit de verkoop van de eigen nutsbedrijven aanwenden om genoemde projecten te realiseren.

Reageer op dit artikel