nieuws

Het Houtblad

bouwbreed

De binnenstedelijke Vinex-locatie Nieuw-Terbregge in Rotterdam is een houtrijke wijk, schrijft Het Houtblad in het september nummer. Gevels, steigers en bruggen, allemaal met veel hout, geven de wijk een vriendelijk en romantisch karakter. Er is zelfs een houten straat gemaakt om auto en kind te scheiden. Dat is gedaan als invulling voor het streven naar woningen met een vakantiegevoel. Dat betekent volgens de architect dat mensen er hun vrije tijd doorbrengen en dus niet wegtrekken. Gezien de beperkte ruimte is daarom een dubbel maaiveld voorzien. Parkeerplaatsen zijn op een verdiept niveau aangelegd. Erboven bevindt zich een gemeenschappelijk houten woondek dat als speelplek of terras is te gebruiken. Het woondek is constructief uitgevoerd als een stalen draagconstructie van kolommen en spanten. De tussenliggende balklaag is uitgevoerd in azobé-liggers met hierop een afwerklaag van bilinga dekdelen met een dikte van 25 millimeter.

Het Houtblad, Het Houtblad BV, Almere, (036) 5327331.

Reageer op dit artikel