nieuws

Groningen wil hoger dan Martinitoren

bouwbreed

Bij de gemeente Groningen zijn door projectontwikkelaar Emmaplein plannen ingediend voor de bouw van een wolkenkrabber die met 120 meter aanzienlijk hoger is dan de Martinitoren. De plannen zijn gemaakt nadat de Groningse wethouder voor ruimtelijke ordening W. Smink (PvdA) liet weten dat het tijd wordt dat er in Groningen eens gebouwen komen die hoger zijn dan de Martinitoren.

De plannen voorzien in een ‘Libertytower’ aan de zuidkant van de stad bij het hoofdkantoor van de Gasunie. Dit laatste gebouw is 87 meter, de Martinitoren bijna 100 meter hoog. Volgens projectontwikkelaar S. Tichelaar is in Groningen een grote vraag naar kantoorruimte. Vandaar dat in de nieuwe toren twaalf verdiepingen zijn gereserveerd voor kantoren. De overige 22 verdiepingen zijn voor appartementen. De plannen vergen een investering van 75 miljoen gulden. Mocht de gemeente het voorstel overnemen, dan wordt de Libertytower het hoogste gebouw van het noorden en een van de hoogste van Nederland.

Reageer op dit artikel