nieuws

Brandstofprijs drukt winst Ciments Français

bouwbreed

Het Franse bedrijf Ciments Français acht zich het slachtoffer van de gestegen prijzen van brandstoffen. Dat moet, aldus het filiaal van Italcementi, blijken uit de cijfers van het eerste halfjaar van 2000.

De omzet steeg met 15 procent, maar het nettoresultaat stagneerde. In de eerste zes maanden van 1999 werd 72,4 euro winst geboekt. Het eerste halfjaar van 2000 leverde 75,1 miljoen euro op, een stijging van 3,8 procent. Het Franse filiaal van Italcementi heeft de stijgende prijs van brandstoffen niet door de klanten laten betalen. De prijsstijging ten opzichte van de periode januari-juni 1999 is slechts 0,7 procent. Volgens een persverklaring van het bedrijf heeft Ciments Français, dat tevens de internationale tak van Italcementi leidt, goed kunnen profiteren van de sterk aangetrokken markt in eigen land, Spanje en de Verenigde Staten. Ook in Marokko liepen de zaken goed. Tegenvallende resultaten kwamen echter uit met name Turkije en Thailand. ‘Daar werd een forse economische groei verwacht. Maar dat viel zwaar tegen. In Turkije kwam de wederopbouw na de aardbevingen van vorig jaar niet echt op gang en in Thailand gaat het weliswaar beter, maar het resultaat blijft achter bij de verwachtingen.’ Volgens Ciments Français kan het jaar 2000 goede cijfers opleveren, ‘maar dan moeten we wel scherp blijven letten op de kosten.

Reageer op dit artikel