nieuws

Onrendabele octrooien via Internet te koop

bouwbreed

Nog een nieuwe gel nodig ter reparatie van een lekke groutboog? Op zoek naar slankere sluitprofielen voor tunnelelementen die niet netjes aanliggen? Bouwers met een technisch probleem kunnen altijd nog hun toevlucht nemen tot de website www.yet2.com.

Daar zijn tal van geoctrooieerde vondsten te bewonderen die door de bedenker niet te gelde gemaakt konden worden. Waarmee nog niet gezegd is dat het ook om hopeloze vondsten gaat. Misschien kwamen ze niet op de juiste plaats en de juiste tijd tot stand. Misschien ook gloort er juist een toepassing in een compleet ander vakgebied, waarvan de uitvinder geen weet kon hebben. Niets zo grillig als het op de markt brengen van een technologische vondst. Veel bouwvondsten zijn er op dit moment niet te vinden op de site. Een korte surftocht levert soldeertin op zonder lood, glas dat niet krast en een wapeningsmateriaal voor lichtgewicht beton. Maar het aantal deelnemende instellingen en bedrijven groeit nog dagelijks. Wie meer wil weten dan de beknopte omschrijving op de site, moet gauw 25 dollar overmaken, waarna uitvoerige informatie over de vondst 24 uur is in te zien. Bij wie het intellectuele eigendom op een vondst rust, houdt de organisatie achter de website geheim Mocht een websurfer inderdaad de octrooirechten willen overnemen, dan rekent yet2.com commissie.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels