nieuws

Liften van voetbalveld technisch haalbaar

bouwbreed Premium

Het liften van het toekomstige voetbalveld van FC Groningen op hydraulische pylonen is in principe technisch haalbaar.

Dat heeft een onderzoek van Ballast Nedam uitgewezen. Het te bouwen Euroborg moet het eerste stadion in Nederland worden met een hefveld. De grasmat die dan omhoog komt, fungeert als dak en een groene weide – alleen voor het uitzicht – voor de woningen die ook in het stadioncomplex worden gebouwd. Het stadion kan dan worden gebruikt als evenementenhal. De uitvoering van het plan om het veld te liften, hangt nu nog aan de kosten, zegt wethouder W. Smink, “de mate waarin de kosten zijn terug te halen uit de exploitatie”. In de loop van het jaar moet daar meer duidelijkheid over komen.

Reageer op dit artikel