nieuws

Corporaties Arnhem bouwen drieduizend huizen

bouwbreed

Vijf Arnhemse woningcorporaties slaan de handen ineen om samen met Tweepol Projectontwikkeling uit Elst de nieuwbouwlocatie Schuytgraaf te ontwikkelen. In totaal gaat het hier om de bouw van drieduizend woningen.

De corporaties hebben de gemeente Arnhem de garantie gegeven dat ze op Schuytgraaf 1300 betaalbare huurwoningen realiseren. Tweepol Schuytgraaf is de naam van de werkmaatschappij die de Arnhemse corporaties Volkshuisvesting, Archipel, Portaal, Openbaar Belang en Ons Belang en de projectontwikkelaar uit Elst in het leven hebben geroepen. Medio volgend jaar hoopt de onderneming de eerste paal voor de eerste fase van driehonderd huizen op de nieuwbouwlocatie te kunnen slaan. De planontwikkeling is hiervoor in volle gang. “Inzet daarbij is dat er een grote verscheidenheid ontstaat aan comfortabele woningtypen in een vriendelijk ogend en zorgvuldig gedetailleerd straatbeeld”, aldus de corporaties over hun voornemens. Ook voor de huurwoningen streeft Tweepol Schuytgraaf naar een divers aanbod om verschillende doelgroepen zoveel mogelijk op maat te kunnen bedienen.

Reageer op dit artikel