nieuws

Plek in Leeuwarden voor zware industrie

bouwbreed

Ten westen van de stad wil de gemeente Leeuwarden 40 hectare industrieterrein ontwikkelen voor afvalverwerkende en zware industrie. Het terrein, getiteld Newtonweg III, wordt omsloten door het Van Harinxmakanaal, de spoorlijn naar Harlingen en de Hegedyk.

De grond is kortgeleden verworven voor 7,2 miljoen gulden. Begin 2002 moeten de eerste kavels verkocht worden aan bedrijven. Leeuwarden onderhandelt onder andere met een autorecyclingfabriek. Het college van B en W wil vooral probleembedrijven uit de stad naar Newtonweg III laten verhuizen. Naast puinbreker Postma en Banden Recycling Nederland is dat ook Atuglass, dat nu nog in de Leeuwarder binnenstad zit. Vanuit Ritsumazijl, een nabijgelegen buurtschap, wordt de komst van het terrein aangevochten.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels