nieuws

‘Mistmachine’ tegen inbrekers

bouwbreed

De firma Trioflam uit Ede brengt een apparaat op de markt dat ervoor zorgt dat inbrekers, geen hand voor ogen meer kunnen zien. Het apparaat wordt gekoppeld aan de alarminstallatie van de woning.

Binnen vijf tot tien seconden is de kamer waarin het apparaat is opgesteld in dikke nevelen gehuld. Deze ‘mistmachine’ lijkt geïnspireerd op de rookmachines bij popmuziek, maar verspreidt een veel dikkere walm die overigens onschadelijk is. Volgens de firma staan brandweer en politie nog sceptisch ten opzichte van de vinding. De één vreest veel vals alarm en de politie gaat pas naar binnen als er iets is te zien. Het apparaat zou sabotagebestendig zijn en zelfs bij stroomuitval nog zestig uur goed functioneren. De machine, ter grootte van twee schoenendozen, kost een paar duizend gulden. Het is wél zaak om na ‘einde oefening’ alle ramen open te zetten om de grijze wolk kwijt te raken.

Reageer op dit artikel