nieuws

Machines failliete afvalsorteerder weg

bouwbreed Premium

Een deel van de boedel van de failliete Oldenburger bv’s is verdwenen. Zoals bekend heeft de provincie Friesland de bouwafvalsorteerder ontruimd, omdat er veel te veel afval was opgeslagen.

De directeur vroeg zelf het faillissement aan en wees de curator ook op de ontbrekende machines. Er missen kranen en shredders, die al enige tijd geleden werden opgehaald door een transportbedrijf. Dat zou zijn gebeurd in opdracht van huisbankier Fortis, omdat directeur Oldenburger niet aan zijn betalingsverplichtingen voldeed. Maar een woordvoerder ontkent betrokkenheid met klem. Curator Robert Verdonk gaat niet akkoord met deze verklaring, omdat hij het verdacht vindt dat Oldenburger niet precies weet wat er weg is. De curator heeft de failliete ondernemer tot gisteren de tijd gegeven opheldering te verschaffen. Oldenburger heeft een schuld van vier miljoen. Daar komen de kosten van het afgraven van de puinbulten nog bij.

Reageer op dit artikel