nieuws

Maatregelen tegen stank in Alphen

bouwbreed

De Provincie Zuid-Holland gaat maatregelen nemen tegen de stankoverlast van asfaltcentrale Heijmans in Alphen aan den Rijn. De provincie sluit de gang naar de rechter niet uit.

De gemeente en vooral omwonenden klagen al jaren over stankoverlast van het bedrijf. In de bij de asfaltcentrale gelegen wijk hebben bewoners ook last van wolken zwarte stofdeeltjes die regelmatig overwaaien. De directie van Heijmans weigert vooralsnog maatregelen te nemen. Gedeputeerde Staten willen de paralleltrommel, de voornaamste oorzaak van de stankoverlast, stilleggen. De trommel, die oud asfalt geschikt maakt voor hergebruik, werd in januari 1998 geïnstalleerd. Sindsdien regent het diverse klachten bij de provincie. Heijmans is wel bereid de schoorsteen van de trommel te verhogen, maar volgens de gemeente Alphen wordt het probleem daarmee alleen maar verlegd. De gemeente weigert daarvoor een bouwvergunning af te geven. De partijen zien verhuizing van het bedrijf als de oplossing.

Reageer op dit artikel