nieuws

Lampenkap Akkrum eindelijk hersteld

bouwbreed

Op de eerste dag van Simmer 2000 is de lampenkap rond de watertoren in Akkrum in volle glorie hersteld. Eindelijk waren de weergoden het project gunstig gezind.

Rond de klok van acht uur ’s ochtends werden een hoogwerker van de firma Sytsma uit Zweins en een kraan van Twijnstra uit Heerenveen opgesteld om de werknemers van ABS steigerbouw naar de veertig meter hoge lampenkap te hijsen. Een dag eerder was de lampenkap al geschoord en van tuien voorzien. Zaterdag werden de kromme steigerbuizen en negen banen met kapot steigerdoek vervangen. Door harde windstoten raakte de kap flink beschadigd. De lampenkap is een baken voor de ongeveer 20.000 geëmigreerde Friezen die deze zomer ‘It Heitelân’ bezoeken in het kader van Simmer 2000.

Reageer op dit artikel