nieuws

Keukengroep van Atag in surséance van betaling

bouwbreed Premium

Atag zakt steeds verder weg in het moeras. Het Ulftse bedrijf heeft donderdag surséance van betaling aangevraagd voor de noodlijdende keukendivisie.

Atag is er niet in geslaagd in korte tijd een koper te vinden voor zijn keukenbedrijven. FNV Bondgenoten hoopt dat een nog te benoemen bewindvoerder de mogelijkheden van een doorstart onderzoekt. Atag, ook producent van sfeerverwarming en centrale verwarmingsapparaten, maakte begin deze week bekend de keukenafdeling versneld te willen verkopen. Tegenvallende resultaten en hoge reorganisatiekosten zorgen voor een tekort aan financiële middelen. De Ulftenaren rekenden erop binnen een week de keukenpoot aan een belangstellende te kunnen slijten. De plannen “uit de keukens te gaan” dateren al van mei. Honderdtwintig arbeidsplaatsen zouden daardoor verdwijnen. Het afstoten maakt deel uit van een omvangrijke reorganisatie om uit de rode cijfers te komen. Atag boekte vorig jaar een verlies van 59,5 miljoen gulden. In totaal schrapt Atag 265 van de 700 arbeidsplaatsen. Voor de betrokken werknemers wordt ander werk gezocht. Medewerkers van 58 jaar en ouder mogen vervroegd uittreden. De top van het bedrijf was donderdag niet bereikbaar voor commentaar. Bestuurder J. Verhoeven van FNV Bondgenoten blijft hopen op een nieuwe eigenaar voor de keukendivisie. “Het wachten is nu op de benoeming van een bewindvoerder. Met hem willen we zo snel mogelijk overleg voeren.” De vakbond wil de curator vragen de mogelijkheden voor een doorstart te onderzoeken. Een eventuele nieuwe eigenaar zou volgens Verhoeven kapitaalkrachtig moeten zijn en met nieuw elan en een nieuw management het afgeslankte keukenbedrijf een toekomst moeten bieden.

Reageer op dit artikel