nieuws

Bejaarden door te krappe nieuwbouw in containers

bouwbreed

Het verzorgingstehuis De Bolderbörg in het Drentse Vlagtwedde heeft elf bejaarden noodgedwongen in containerwoningen ondergebracht, omdat het vorige week gereedgekomen, nieuwe hoofdgebouw te weinig appartementen heeft om alle bewoners onder te brengen.

Er is veel commotie ontstaan. Volgens De Bolderbörg klagen niet de bewoners, maar de familieleden. “Normaal is het verloop onder de bewoners veel groter dan de laatste tijd”, legt tehuisdirecteur L. Kuipers het ontstaan van het probleem uit. “Zoiets kun je niet voorspellen.” De teleurstelling voor de gedupeerde bewoners, ligt volgens Kuipers vooral in het feit dat ze in plaats van naar een luxere woning, tijdelijk naar een kleinere, demontabele woning moeten. “Al zijn het beslist geen containers, toch zijn ze wat kleiner en minder luxe dan ze gewend waren.”. Het verzorgingshuis zegt nog pogingen te hebben gedaan om betere en grotere demontabele woningen te bemachtigen. “Maar door de ramp in Enschede en andere branden waren die woningen al weg. Het woningtekort moet zich door een opnamestop op natuurlijke wijze oplossen. De nieuwbouw van De Bolderbörg telt zestig appartementen. Eromheen komen in totaal 72 seniorenwoningen. Het oude complex telde 104 appartementen.

Reageer op dit artikel