nieuws

Arm Rotterdam (slot)

bouwbreed

Er is veel geld, er wordt dus veel gebouwd en omdat ze willen laten zien dat ze niet van de straat zijn, omarmen ze de laatste mode. Blokken.

Liefst zo groot mogelijke blokken. Zo hard mogelijke blokken. Van donkere baksteen, van zo vlak mogelijke baksteen, van beton, van zwart beton. Zo blokkig mogelijke blokken, dus met kleine raampjes of allemaal dezelfde raampjes. Beter nog, allemaal dezelfde kleine raampjes. Zie de studentenhuisvesting op de Kop van Zuid, zie de zwarte torens naast de Erasmusbrug, zie De Admiraal die gebouwd wordt aan de Oostzeedijk. Maar wees gewaarschuwd: ga niet lopen, want daar zijn die blokken niet voor bedoeld. Dan loop je je de blaren langs eentonige gevels. Blokken zijn er voor de maquette, voor het grafisch lijnenspel, voor het imponeergedrag van de makers. Alsof het een stelletje pubers zijn in Rotterdam: heeft ooit iemand gezegd dat ze stoer zijn, gaan ze tot vervelens toe stoer doen.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels