nieuws

Willis in Krommenie alsnog afgebouwd

bouwbreed

Zaanstad verwacht dat 26 woningen in de woonwijk Willis in Krommenie gewoon kunnen worden gebouwd. Voor het huidige bestemmingsplan wordt een nieuwe onderbouwing geformuleerd.

De Raad van State bepaalde dat de provincie het bestemmingsplan onvoldoende had getoetst. Daarmee trok zij een streep door de bouw van tientallen woningen binnen driehonderd meter van een tappunt van trichloorethyleen op het terrein van chemische groothandel Molen Chemie in Wormerveer. Bouwbedrijf Hondema uit Krommenie dreigt daardoor een miljoenenschade te lijden. Vorig jaar al legde het bedrijf de funderingen voor zeventien stadsvilla’s. De betonnen casco’s voor de woningen, met een marktwaarde van zes ton, staan groen uitgeslagen te wachten op verwerking. Volgens de gemeente is het voorbarig van een zware verliespost te spreken. In overleg met de provincie wordt het bestaande bestemmingsplan opnieuw ingediend. De gemeente twist al jaren met omwonenden en Molen Chemie over de bouwactiviteiten in de omgeving van het bedrijf. In Willis moeten 850 huizen verrijzen. Een deel daarvan is al gebouwd of in nog aanbouw.

Reageer op dit artikel