nieuws

Van Seumeren verhuist naar Schiedam

bouwbreed Premium

Van Seumeren wil de hoofdvestiging in De Meern en drie bedrijfsonderdelen die nu verspreid liggen in Schiedam op één nieuwe locatie onderbrengen.

De transportreus, die onlangs de aquisitie aankondigde van branchegenoot Mammoet, gaat zich vestigen op het terrein van de voormalige scheepswerf Wilton-Fijenoord in Schiedam. De aanbesteding is rond en na de bouwvak wordt begonnen met de sanering van het terrein. Als alles volgens plan verloopt, wordt de nieuwe vestiging onder de naam Van Seumeren Worldwide in november 2001 aan de gebruikers overgedragen. Met de gehele operatie is 26 miljoen gulden gemoeid. Het is de bedoeling dat de staffuncties van Mammoet, nu nog gevestigd in Etten-Leur, ook naar Schiedam verhuizen. Het werk op het 8,5 hectare grote terrein met scheepshelling en reparatiedokken omvat vijf delen: de milieutechnische werken, de aanleg van infrastructuur als kraanbanen, op- en overslagterreinen en parkeerterreinen, de vernieuwing van de kademuren, de bouw van een grote bedrijfshal en de bouw van het hoofdkantoor. De bouw wordt begeleid door het adviesbureau Oranjewoud. Dat was in eerste instantie ingeschakeld als adviseur voor het milieuonderzoek op het voormalige Wilton-Fijenoordterrein. Aansluitend is een programma van eisen met een planontwerp voor de herhuisvesting en bedrijfsverplaatsing opgesteld. In het programma van eisen is onder meer ingegaan op de technische voorwaarden voor gebouwen en infrastructuur, de routing en lay-out, de milieu- en saneringsmaatregelen en de geraamde investeringen. Ook is een plan van aanpak voor de ontwikkeling en realisatie van de nieuwbouw en de bedrijfsverplaatsing opgesteld.

Reageer op dit artikel