nieuws

Stationshal Zwolle komt ondergronds

bouwbreed

Volgens een gezamenlijk plan van de gemeente Zwolle en de Nederlandse Spoorwegen moet er onder het spoorwegstation van Zwolle een groot plein komen, met loketten en winkeltjes. Zo wordt het nu zeer drukke stationsplein ontlast en vormt het geen barrière meer tussen het spoor en het stadshart.

Het is de bedoeling het huidige stationsplein om te vormen tot een soort rustige ‘huiskamer’ van Zwolle. Het huidige stationsgebouw zou dan horecabedrijven kunnen huisvesten. Onderdeel van de plannen is ook het de verplaatsing van het bedrijf NedTrain-Services om ruimte voor kantoorgebouwen te creëren. Bovendien is er een plan om het busstation ruimtelijk in te krimpen door het vaste perron per routenummer te vervangen door een flexibele halte, aangestuurd door elektronische signalering.

Reageer op dit artikel