nieuws

Groen licht voor Noord-Zuidlijn

bouwbreed

De Amsterdamse gemeenteraad heeft definitief groen licht gegeven voor de aanleg van de Noord-Zuidlijn. De metrolijn kost 2,45 miljard gulden, waarvan ongeveer twee miljard door het Rijk wordt betaald.

De raad heeft wel bedongen dat zij tijdig wordt geïnformeerd als er kostenoverschrijdingen ontstaan. Minister Netelenbos van Verkeer heeft afgedwongen dat de gemeente daar zelf voor opdraait. De raadsleden vrezen dat zij bij eventuele overschrijdingen van het budget pas achteraf voor voldongen feiten komen te staan. De nieuwe metrolijn moet Amsterdam-Noord via de binnenstad verbinden met de Zuidas. Tegelijk met de aanleg zal het Centraal Station worden verbouwd. Daar komt een nieuw busstation en een auto-onderdoorgang aan de achterkant. Hiervoor heeft minister Netelenbos 70 miljoen beschikbaar gesteld. De gemeente betaalt daar 166 miljoen aan.

Reageer op dit artikel