nieuws

Enorme belangstelling voor huis in Broekpolder

bouwbreed

Met ruim drie jaar vertraging is gisteren de inschrijving begonnen van de eerste fase van de Vinex-locatie Broekpolder tussen Beverwijk en Heemskerk. De belangstelling voor de vijfhonderd huizen, verdeeld in twintig verschillende woningtypen, blijkt enorm. De samenwerkende makelaarskantoren verwachten zo’n 8000 bezoekers bij de planpresentatie.

Het was gisteren in het Beverwijkse stads theater ‘De Slof’ een drukte van belang. Vele tientallen mensen verdrongen zich voor de de maquettes en planborden van de nieuwe woonwijk tussen Beverwijk en Heemskerk. Bas Kuyper van het makelaarskantoor Portegies Niesten: “We hadden dit wel verwacht.” Er mag dan deze week in de Tweede Kamer weer de nodige kritiek zijn geuit op de Vinex-locaties, effect op de kooplust heeft het zeker niet. “De mensen blijven toch enthousiast, er is een enorme vraag.” Dat komt volgens hem ook doordat Broekpolder lang boven de markt heeft gezweefd. Feitelijk had de locatie al in aanbouw moeten zijn. Maar Heemskerk en Beverwijk hebben jarenlang met elkaar overhoop gelegen over de vraag welke marktpartij de in totaal 3200 huizen moest gaan ontwikkelen. Uiteindelijk is de combinatie Amstelland Vastgoed en Heijmans Vastgoed vorig jaar als winnaar uit de bus gekomen. Voor het eerste deelplan van 500 woningen zijn twintig verschillende woningtypen ontworpen. De huizen, met namen als Noordkromp, Tapijtschelp, Nonnetje en Zaagje, variëren van vrijstaand tot simpel rijtjeshuis. De goedkoopste woning kost 335.000 gulden (Zaagje) en voor het duurste type (Blaashoren) moet 835.000 gulden worden neergeteld.

Tapijtschelp

Mevrouw Hoogland toont vooral belangstelling voor type Tapijtschelp. Het gaat om een hoekwoning waarbij twee huizen in elkaar grijpen. Het huis met de woonkamer op de begane grond heeft een tuin, terwijl de andere woning een beschutte patio op de tweede laag krijgt. “Ik geloof dat ik het wel mooi vind.” Ze woont nu nog in het centrum van Beverwijk, maar wil samen met haar man ruimer wonen. “Het is maar 2,5 kilometer van ons huidige huis. Ik ga mij wel inschrijven. En dan is het maar hopen dat we geluk hebben. Want dat is wel nodig.”

Loting

Pas in september worden de lotingen voor de huizen verricht. In november wordt met de bouw begonnen. Rond 2008 moet Broekpolder klaar zijn.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels