nieuws

Bedrijventerrein bedreigt rugstreeppad

bouwbreed Premium

Na Heerlen, kunnen zeldzame dieren nu ook de bouw van een bedrijventerrein in Heiloo blokkeren. Op het terrein voor Boekelermeer- Zuid 1, 2 en 3 zouden bedreigde rugstreeppadden, bittervoorns en kleine modderkruipers leven.

Milieucontact Heiloo doet bij de gemeente Heiloo een beroep op de Natuurbeschermingswet. Het bezwaar richt zich onder meer tegen de stort van 300.000 kuub zeezand. ,,Hierdoor verdwijnt de zoetwatermossel en dus ook de bittervoorn”, aldus voorzitter E. Swart van Milieucontact Heiloo. Ze zegt geïnspireerd te zijn geraakt door acties voor het leefgebied van de korenwolf in Heerlen. Door die acties is de bouw van bedrijventerrein Avantis in Heerlen langdurig opgeschort. De gemeente Heiloo kon nog niet reageren op het bezwaar.

Reageer op dit artikel