nieuws

Arbeidsinspectie

bouwbreed

NVOB-voorzitter Ravesloot wil dat de Arbeidsinspectie zwartwerkers gaat controleren op veiligheid. Hij moet hebben gedacht: XTC is streng verboden, maar wordt het op een illegale houseparty te koop aangeboden dan is de GG en GD gaarne bereid het aanbod te keuren.

Zo’n oer-Hollandse oplossing moet ook voor de bouw te verzinnen zijn. Ben ik in het weekend een dakkapel aan het timmeren, staat er ineens een Arbeidsinspecteur voor mijn neus. Of ik mijn papieren wil laten zien. Of ik niet weet dat het levensgevaarlijk is om in de dakgoot te balanceren. Dat-ie me daarvoor op de bon slingert. Ik zeg, ik ben een particulier en hou van adventure en survival. Maak dat u van mijn erf komt, zeg ik. Inderdaad, het is niet eerlijk verdeeld in de wereld. Het zou mooi zijn als ook joy-riders voortaan hun autopapieren tiptop in orde hebben.

Reageer op dit artikel