nieuws

Shell wil geen grotere fabriek zonnepanelen

bouwbreed Premium

den haag – Een grotere fabriek voor zonnepanelen komt er voorlopig niet. Via het aandeelhouderschap heeft Greenpeace geprobeerd Shell tot meer investeringen in zonne-energie te dwingen. Maar het groene aandeelhoudersfront kon precies zes vragen stellen voordat de vergadering overging tot de orde van de dag. Demonstratief stapte Greenpeace vervolgens op.

De milieubeweging was er gisteren toch in geslaagd naar schatting zestig pleitbezorgers bij de aandeelhoudersvergadering van Shell binnen te krijgen. Even leek het erop dat maar twee personen welkom waren. Dit is het door Shell gehanteerde maximale aantal genodigden per rekening. Doordat een aantal ‘gewone’ aandeelhouders toestemming gaf namens hen op te treden, werd het toch nog druk in het Circustheater. Greenpeace gaat haar Shell-aandelen onmiddellijk weer verkopen.

De nieuwe president-directeur, J. van der Veer, zette nog eens uiteen welke investeringen Shell reeds heeft gedaan op het gebied van duurzame energie. De zonnepanelenfabriek in Helmond wordt groter en in Gelsenkirchen staat ‘een van de grootste fabrieken ter wereld’. Van der Veer: “Ook wij zien de noodzaak van grootschalige productie van zonnepanelen. Een grotere fabriek is echter economisch niet verantwoord.”

Reageer op dit artikel