nieuws

Boskalis stelt winstverwachting bij

bouwbreed Premium

rotterdam – Boskalis heeft zijn winstverwachting opgeschroefd. Voorzag bestuursvoorzitter Van Gelder in maart nog een winstgroei van tien procent, tijdens de algemene aandeelhoudersvergadering kondigde hij aan dat Boskalis dit jaar zeker vijftien procent meer winst zal boeken dan in 1999.

De eerste paar maanden van dit jaar zijn succesvol verlopen. Bovendien heeft de baggeraar een goed gevulde orderportefeuille. In Nederland haalde het bedrijf in combinatie met andere aannemers twee grote opdrachten voor de Betuweroute binnen en in het buitenland versterkte Boskalis haar positie met acquisities in Zweden en Portugal.

De vraag naar baggerdiensten op de internationale markten blijft zich positief ontwikkelen. Boskalis voorziet voortgaande groei.

Ten aanzien van de gesprekken met HBG zei Van Gelder dat die “nog gaande” zijn. Hoewel hij niet op de mogelijke ontwikkelingen wilde vooruitlopen, gaf hij aan “voorzichtig optimistisch gestemd” te zijn over een mogelijke fusie.

Over de participatie in de Belgische baggeraar Deme kon Van Gelder nog geen uitsluitsel geven. Tot eind van deze week hebben de mede-aandeelhouders van Deme de kans gebruik te maken van hun voorkeursrecht.

Verder werd tijdens de ava meegedeeld dat Boskalis een tot twee procent van de eigen aandelen zal inkopen, om verwatering als gevolg van de uitkering van stockdividend, te voorkomen.

Reageer op dit artikel