nieuws

Weer nieuw asfalt voor Moerdijkbrug

bouwbreed

Een deel van de vorig jaar voor 35 miljoen gulden gerenoveerde Moerdijkbrug moet weer van nieuw asfalt worden voorzien. Twee van de acht rij- en vluchtstroken voldoen na een jaar al niet meer aan de eisen van Rijkswaterstaat.

Het gaat om de vluchtstrook en de meest rechter strook aan de westkant van de brug, over de volle lengte van een kilometer. Wat de oorzaak van de slechtere kwaliteit van de twee stroken is, is niet duidelijk. Mogelijk heeft het te maken met het gefaseerd onder verschillende omstandigheden uitvoeren van de werkzaamheden, aldus een woordvoerder van Rijkswaterstaat.

De kosten voor het opnieuw asfalteren komen voor rekening van NBM Milieu dat de werkzaamheden aan de brug heeft uitgevoerd. Volgens een woordvoerder van NBM Milieu heeft zijn bedrijf de brug nog drie jaar in onderhoud. “Het asfalt voldoet niet aan het bestek, dus dat moet op onze kosten worden verbeterd”, zegt hij. Over de hoogte van die extra kosten wil NBM niets zeggen.

Reageer op dit artikel