nieuws

TBI boekt zestien procent meer winst

bouwbreed Premium

rotterdam – TBI Holdings heeft over afgelopen jaar een winst geboekt van ruim 66 miljoen gulden. Dat is 16 procent meer dan in het jaar ervoor. De omzet nam ruim 200 miljoen gulden toe tot 2,8 miljard . Ook de orderportefeuille van TBI ziet er goed uit: die lag eind 1999 13 procent hoger dan een jaar eerder op een niveau van 3,6 miljard gulden.

In 1999 haalde TBI 46 procent van de omzet uit bouwactiviteiten, 33 procent uit techniek en de rest uit industriele activiteiten. Het omzetniveau uit bouw steeg met 300 miljoen gulden tot ruim 1,3 miljard.

Voor dit jaar verwacht de directie dat de investeringen in materiele vaste activa de afschrijvingen zullen overtreffen. TBI denkt dit jaar een ‘hoger resultaat’ te boeken dan afgelopen jaar. De nieuwste aanwinst van TBI, J. Baas Beheer uit Waddinxveen, zal daaraan een belangrijke bijdrage leveren.

Reageer op dit artikel