nieuws

Spotten met zwaartekracht

bouwbreed

“Ik heb mijn leven lang gedanst tegen de zwaartekracht in. Nu doe ik hetzelfde met beton. Ik laat het zweven.” Beeldend kunstenares Annemieke Aerssens loopt goedlachs over de KUNst STand op de BouwRai. Van haar hand zijn een aantal schilderijen op geotextiel en beelden en maskers van beton. “Die zijn gewapend met kippengaas, waardoor ik minder beton behoef te gebruiken. Daardoor worden ze lichter, waardoor ze kunnen hangen”, zegt ze.

Enthousiast verhaalt zij over een collega die voor de Betondag een vlag van beton had vervaardigd, die nog echt kon wapperen ook. “Dat kunnen kunstenaars met materialen doen.” Ze doen dat niet alleen. CUR en Akzo hebben geholpen om de kunstenaars de nodige materiaalkennis bij te brengen. In de kunststand zijn zes creatieve geesten bezig met de verschillende bouwmaterialen. Behalve beton en geotextiel worden ook tiksomortel, hout en composietmaterialen gebruikt.

Reageer op dit artikel