nieuws

Palletretoursysteem voor isolatieproducten

bouwbreed

Isolatiefabrikant Rockwool introduceert met Rockwool Unit Load een service voor grootformaat palletverpakking in combinatie met een retoursysteem. Met dit systeem kunnen handelaren en aannemers de Rockwool isolatieproducten snel en makkelijk laden, lossen, opslaan en verplaatsen.

Het eerste product dat Rockwool als Unit Load aanbiedt, is de SpouwPlaat 433 DUO. In de loop van 2000 volgen nog meer Rockwool-producten.

Het systeem is ontwikkeld op basis van een analyse van het palletgebruik bij 240 handelaren en 250 aannemers. Hieruit bleek onder meer dat een retoursysteem van pallets een zeer hoge voorkeur heeft en dat de pallets geschikt moeten zijn voor buitenopslag met een minimum aan verpakkingsfolie, waarbij de pallets niet wegzakken op de bouwplaats.

Laadvloer

Rockwool Unit Load is leverbaar in twee verschillende hoogten: type B van 1,30 meter en type A van 2,70 meter. De pallets zijn 2,40 meter lang bij een breedte van een meter en zijn aan alle zijden bereikbaar. Type B van 1,30 meter hoogte is speciaal geschikt voor transport op vrachtwagens met een hogere laadvloer en is geschikt voor gebruik van een standaard pallethaak.

Zowel binnenopslag als buitenopslag is mogelijk met de pallets. Het verpakkingsfolie is geschikt voor recycling en de pallets zijn onderdeel van het retoursysteem.

Rockwool Unit Load is leverbaar in twee hoogtes en is geschikt voor zowel binnen- als buitenopslag.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels