nieuws

Mobiele telefoon kan met kleinere antenne toe

bouwbreed

amsterdam – Mobiele telefoniebedrijven moeten een deel van hun reclame- en marketingbudget besteden aan onderzoek en ontwikkeling.

Zo dragen ze bij aan een verdere verkleining van de apparatuur en een vergroting van het zendbereik. Dergelijke systemen zijn zonder al te grote problemen in gebouwen en verlichtingsmasten te integreren.

Op die manier kunnen de mobiele telefoniebedrijven hun slechte imago van ‘vervuilers van het openbare uitzicht’ kwijtraken.

Het ontwerpbureau NPK Industrial Design uit Leiden gaat ervan uit dat miniaturisering van de benodigdheden weinig moeilijkheden veroorzaakt. Eerder ontwierp het bureau een antennesysteem voor Libertel. Dat kan met minder ruimte toe, zodat het ook minder opvalt in de openbare ruimte.

Reageer op dit artikel