nieuws

HBG Civiel brengt wegen, beton en waterbouw samen

bouwbreed

den haag – In de laatste ronden van de interne reorganisatie brengt de Hollandsche Beton Groep de twee groepsmaatschappijen beton- en waterbouw (HBW) en wegenbouw (HWZ) samen onder een nieuwe divisie: HBG Civiel.

Volgens HBG bestaat er bij de opdrachtgevers een ‘groeiende behoefte aan een geintegreerde aanpak van civiele, infrastructurele en offshore-projecten.’ Met de oprichting van HBG Civiel kan de groep op dat gebied nu totaaloplossingen bieden vanuit een multidisciplinaire organisatie.

Woordvoerder A. Pronk benadrukt dat deze het niet is bedoeld om Boskalis in de kaart te spelen. “Deze reorganisatie, intern bekend als ‘structurele en culturele veranderingen’ is al ingezet in 1998. In Engeland is het al klaar, nu met HBG Civiel zijn we in Nederlands ook klaar en in Duitsland zijn we nu nog bezig met het samenvoegen van de drie utiliteitsbouwgroepen in een groot HBG Bau”, aldus Pronk.

Het directieteam van HBG Civiel zal bestaan uit P. Koolen, A. Rongen en D. Sperling onder voorzitterschap van J. Rossing.

Reageer op dit artikel