nieuws

Computerprogramma informeert bewoners

bouwbreed

amsterdam – De Stuurgroep Experimenten Volkshuisvesting (SEV) brengt samen met Novem een computerprogramma op de markt, waarmee aanbieders van woningen folders en handleidingen kunnen samenstellen voor de bewoners van hun koop- of huurwoningen.

De WoonWijzerWizard, zoals het programma wordt genoemd, bestaat uit een ‘zoekboom’ met een groot aantal teksten, geschreven door MilieuCentraal uit Utrecht, een adviesbureau voor consumentgerichte, milieurelevante voorlichting. De WoonWijzerWizard is op de BouwRai gepresenteerd door A.G.J. van der Veer, directeur van Makelaars en Taxateurs Andre van der Veer BV. Het programma past bij Windows 95, 98 of 2000 en bestaat uit een zoekboom met veel teksten over onderdelen en aspecten van woningen.

“Geef aan wat er in de woning zit en het programma levert de bijbehorende informatie”, legt B. Zilverberg van de Stuurgroep Experimenten Volkshuisvesting uit. “De gegevens van de informatiekaarten gaan naar een tekstverwerker. De gebruiker kan daaruit snel en makkelijk een gebruiksaanwijzing samenstellen.”

Volgens een toelichting is de WoonWijzerWizard in principe van toepassing op elke woning, maar bij uitstek geschikt voor duurzaam gebouwde of gerenoveerde woningen.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels