nieuws

‘Bouw klaar om zuinig te bouwen’

bouwbreed

apeldoorn – Staatssecretaris Remkes levert morgen het startschot voor de bouw van veertig zeer energiezuinige woningen in Apeldoorn. Met dit vijfde en laatste voorbeeldproject wordt volgens initiatiefnemer Wereld Natuur Fonds (WNF) definitief bewezen dat de bouw klaar is voor energiezuiniger bouwen.

Door de projecten is nu gebleken dat de meerkosten voor de bouw van woningen met een EPC van 0,75 veel lager zijn dan algemeen wordt gedacht. De meerprijs aan energievoorzieningen bedraagt gemiddeld zo’n 5000 gulden. “Als de lagere maandlasten in deze berekening worden meegenomen is zelfs geen sprake meer van meerkosten”, stelt het WNF.

De voorbeeldprojecten heeft het WNF op touw gezet in samenwerking met Bouwfonds Woningbouw, Mabon, Moes Bouwbedrijf, Slokker Vastgoed en Wilma Vastgoed. Slokker Vastgoed bouwt de woningen in Apeldoorn.

Reageer op dit artikel