nieuws

BMWT kapittelt keuringsinstanties

bouwbreed

leidschendam – De brancheorganisatie van fabrikanten en importeurs van bouwmachines BMWT gaat keurende instanties aanspreken als zij aanvullende en/of bovenwetttelijke keuringseisen stellen aan graafmachines. De organisatie heeft geconstateerd dat aan een grijperkraan voor overslag eisen worden gesteld die bij de invoering van de Machinerichtlijn in 1995 overboord zijn gezet.

“Elk keurend bedrijf dat buiten de verantwoordelijkheidsketen fabrikant-importeur-dealer-eindgebruiker opereert, heeft vanzelfsprekend het recht om aanvullende keuringseisen te stellen”, aldus directeur Anton van Loon van de BMWT. “Maar het dient hierbij vanzelfsprekend te zijn dat de keurende instanties aan de desbetreffende werkgever melden, dat het hier om bovenwettelijke eisen handelt”. De discussie richt zich op de grondverzetmachine die is uitgerust met een roterende grijper, zoals deze in de overslag wordt gebruikt.

Reageer op dit artikel