nieuws

Amerikaanse bouw krijgt eigen televisie

bouwbreed Premium

new york – Wat de nieuwszender CNN voor de gewone Amerikaan is, moet CCN worden voor de Amerikaanse bouwindustrie. Dat is tenminste de bedoeling van Joseph St. Pierre in St. Petersburg, Florida, die het ‘Construction Cable Network’ heeft opgericht.

“Over een jaar beginnen wij uit te zenden, zoals de naam CCN al zegt via de kabel, maar ook via satellieten. Wij beginnen met 12 uur per week, maar na twee jaar wil ik de zender 24 uur per dag alle dagen van de week in de lucht hebben”, zegt St. Pierre. Dag en nacht uitzenden, moeten bouwvakkers niet af en toe slapen ? “Zeker, maar het nachtprogramma bestaat deels uit herhalingen staan en deels uit programma’s voor een breder publiek”, verduidelijkt hij.

CCN wordt geen grote doe-het-zelf-zender. De bouw is de belangrijkste doelgroep. De zender brengt nieuwe ontwikkelingen, zowel technologisch als economisch. Verder veel aandacht voor nieuwe snufjes, materialen en instrumenten en machines. Aandacht gaat ook uit naar grote bouwprojecten. Dat vormt de overgang naar een breder publiek, want vandaaruit worden bouw en architectuur breder gepresenteerd. St. Pierre wil ook aandacht besteden aan de geschiedenis van de bouw en aan oude futuristische projecten.

De helft van de programmering wordt door CCN zelf gemaakt, de rest wordt aangekocht. CCN heeft al een adviesraad gecreeerd, bestaande uit prominenten van de Amerikaanse bouwwereld en architecten, historici en journalisten. Dit gezelschap moet de programmering “kritisch begeleiden en op koers houden.”

Reageer op dit artikel