nieuws

Aanval op bestuur De Vries Robbe Groep

bouwbreed

oosterhout – Ten Have BV uit Oosterhout heeft onlangs zijn belang in De Vries Robbe Groep (DVRG) uitgebreid. Ten Have, onder leiding van de heer Van Mook, heeft momenteel een belang van 25,8 procent.

De belangenuitbreiding is een direct gevolg van de ontevredenheid over het management van de DVRG. Eind januari beschuldigde Ten Have het bestuur van DVRG van mismanagement, toen bleek dat dochter De Vries Gevelbouw was verkocht met achterlating van een (vrijwel zekere oninbare) schuld van 1,1 miljoen gulden bij de voormalige moeder DVRG. Grootaandeelhouder Ten Have pikte dit niet en eiste een aandeelhoudersvergadering. Nadat dit verzoek naar Van Mooks zeggen meerdere malen werd geboycot, is deze uiteindelijk gepland op 26 mei.

De beslissing om het belang uit te breiden is onderdeel van de strategie van Ten Have. Voor 26 mei dit jaar wenst het bedrijf een meerderheidsbelang (dat wil zeggen meer dan vijftig procent) van DVRG in handen te hebben. Het ligt in de bedoeling om tijdens de algemene vergadering van aandeelhouders middels het meerderheidsbelang de huidige bestuursvoorzitter R. van den Hoek weg te stemmen.

Reageer op dit artikel