nieuws

Wethouder Jenné van Zoetermeer stopt ermee

bouwbreed

De Zoetermeerse wethouder van stedelijke ontwikkeling en verkeer en vervoer E. Jenné stapt uit de politiek. De wethouder die door de affaire rond de Vinex-locatie Oosterheem zwaar onder vuur kwam te liggen, legt per 1 juli 2000 zijn functie neer.

Overigens zijn omstandigheden in de privé-sfeer de voornaamste beweegredenen van de liberaal terug te treden. Dat hij pas op 1 juli aftreedt, heeft alles te maken met het feit dat Jenné het zogenoemde Oosterheem-debat nog wil afronden.

De bouw van Zoetermeers laatste grote nieuwbouwwijk ligt al maanden stil. Een door Zoetermeer verkeerd ingeschatte procedure is er de oorzaak van geweest dat de Haagse rechtbank vorig jaar oktober de bouw verbood. Dit besluit bracht veel kopers van woningen in de eerste fase van deze Vinex-locatie in de problemen.

In de discussies die volgden moest vooral Jenné als verantwoordelijk wethouder het ontgelden. Hij was door het provinciebestuur vertrouwelijk gewaarschuwd, maar had verzuimd de raad daarvan op de hoogte te stellen.

Een intern onderzoek moet nog duidelijk maken in hoeverre Jenné en zijn ambtenaren iets valt aan te rekenen. “En hij wil dit proces tot een goed einde brengen”, aldus een woordvoerder van de gemeente Zoetermeer.

Jenné heeft jarenlang als wethouder de uitbreidingen van Zoetermeer gestuurd. Wijken als Noordhoven en een belangrijk deel van Rokkeveen zijn onder zijn leiding gebouwd.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels