nieuws

Ventilatie bij bouw Westerscheldetunnel

bouwbreed

Ventilatie speelt een belangrijke rol tijdens de bouw van de Westerscheldetunnel. Om de bouwers veilig en gezond in de tunnel te kunnen laten werken, worden twee ventilatoren geplaatst voor de ingang van de twee tunnelbuizen.

Deze ventilatoren zuigen buitenlucht aan, die vervolgens met behulp van een twee meter dikke slang naar de boormachines wordt geleid. De ingebrachte lucht stroomt via de tunnel weg naar de tunnelingang.

De ventilatie wordt alleen in bijzondere omstandigheden uitgeschakeld. Bijvoorbeeld als buiten de tunnel schadelijke stoffen in de lucht worden aangetroffen. In de buurt van Terneuzen zou zich een gaswolk kunnen vormen.

De capaciteit van de ventilatoren is vastgesteld op 65 kubieke meter per seconde. Als de boormachine bijna aan het einde van de boorgang is, leveren ze nog veertig kubieke meter per seconde. Door de ventilatie wordt het zuurstofgehalte van de lucht op peil gehouden.

Reageer op dit artikel