nieuws

Polderdistrict heeft lak aan provincie

bouwbreed

arnhem – Het polderdistrict Betuwe wil een stuk grond bij Slijk-Ewijk, waarop een deel van het Multimodaal Transport Centrum Valburg (MTC) moet komen, toch verkopen aan projectontwikkelaar KANOG. Daarmee negeert het polderdistrict zowel de gemeente Valburg als de provincie Gelderland.

Het polderdistrict sloot eerder al een overeenkomst af met de projectontwikkelaar over de verkoop van de grond. Het gaat om zeven hectare, die bijna anderhalf miljoen moet opbrengen. Valburg claimde echter ook al een afspraak met het polderdistrict te hebben en vroeg de provincie het besluit te vernietigen. Gedeputeerde Staten deden dat ook.

Polderdistrict Betuwe laat het er echter niet bij zitten en heeft beroep tegen de beslissing van de provincie aangetekend bij de Raad van State.

Reageer op dit artikel